Пригответе бекона в микровълнова фурна на степен грил, всяко парче по отделно за по минута, или ги използвайте друг тип грил докато беконът не стане хрупкав, след което подсушете с хартия бекона и го оставете настрана. Загрейте фурната до 175 градуса Целзий. В средно голяма купа смесете сиренето и спанака, след което натрушете бекона, добавете го и разбъркайте. Поставете пилешките гърди на чиста повърхност, като ги разтилате на половинки. Покрийте едната част със сместа от бекона, сиренето и спанака. Загърнете така, че да покриете другата част на гърдите и за да не разместят фиксирайте с клечки за зъби. Смесете солта, брашното и черния пипер, след което оваляйте гърдите в получения микс. Загрейте зехтина в тиган и запържете до съвсем леко покафевяване, след което в намазана със зехтин тава поставете гърдите и покрийте тавата с фолио. Печете във предварително загрятата фурна около 30 минути или докато не остане сос в тавата.